Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tego deseru jest jednym z moich najmilszych dziecięcych wspomnień... :) Wiem,że są różne wariacje na temat tego deseru,ale właśnie ta jest dla mnie najlepsza!
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 15
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 42
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 20
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 180
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 15
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 42
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 20
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 180
Składniki
Każdą z galaretek rozpuścić osobno w 200 ml gorącej wody. Ostudzić. Dużą tortownicę wyłożyć folią spożywczą i na spodzie ułożyć blat biszkoptowy,po czym nasączyć go sokiem owocowym wymieszanym w proporcji pół na pół z wodą. Ostudzone galaretki miksować mikserem (moja Mama ubijała je trzepaczką,biedactwo... ) na najwyższych obrotach,jednocześnie cienkim strumieniem wlewając do każdej 100 ml śmietanki.Ubijać około dwóch minut. Ubite masy wylewać natychmiast na biszkopt. Uwaga dla początkujących: -galaretki miksować pojedynczo i od razu wlewać do tortownicy,bo bardzo szybko gęstnieją! :) Ja układam warstwy w takiej kolejności,jak podane sa w przepisie galaretki. Ślicznie się komponują! W sezonie dekoruję deser owocami. Przed podaniem chłodzić w lodówce około 2 godz. Życzę smacznego!