Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tego deseru jest jednym z moich najmilszych dziecięcych wspomnień... :) Wiem,że są różne wariacje na temat tego deseru,ale właśnie ta jest dla mnie najlepsza!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 285
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14945
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2928
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 285
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14945
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2928
Składniki
Każdą z galaretek rozpuścić osobno w 200 ml gorącej wody. Ostudzić. Dużą tortownicę wyłożyć folią spożywczą i na spodzie ułożyć blat biszkoptowy,po czym nasączyć go sokiem owocowym wymieszanym w proporcji pół na pół z wodą. Ostudzone galaretki miksować mikserem (moja Mama ubijała je trzepaczką,biedactwo... ) na najwyższych obrotach,jednocześnie cienkim strumieniem wlewając do każdej 100 ml śmietanki.Ubijać około dwóch minut. Ubite masy wylewać natychmiast na biszkopt. Uwaga dla początkujących: -galaretki miksować pojedynczo i od razu wlewać do tortownicy,bo bardzo szybko gęstnieją! :) Ja układam warstwy w takiej kolejności,jak podane sa w przepisie galaretki. Ślicznie się komponują! W sezonie dekoruję deser owocami. Przed podaniem chłodzić w lodówce około 2 godz. Życzę smacznego!