Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tego deseru jest jednym z moich najmilszych dziecięcych wspomnień... :) Wiem,że są różne wariacje na temat tego deseru,ale właśnie ta jest dla mnie najlepsza!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Składniki
Każdą z galaretek rozpuścić osobno w 200 ml gorącej wody. Ostudzić. Dużą tortownicę wyłożyć folią spożywczą i na spodzie ułożyć blat biszkoptowy,po czym nasączyć go sokiem owocowym wymieszanym w proporcji pół na pół z wodą. Ostudzone galaretki miksować mikserem (moja Mama ubijała je trzepaczką,biedactwo... ) na najwyższych obrotach,jednocześnie cienkim strumieniem wlewając do każdej 100 ml śmietanki.Ubijać około dwóch minut. Ubite masy wylewać natychmiast na biszkopt. Uwaga dla początkujących: -galaretki miksować pojedynczo i od razu wlewać do tortownicy,bo bardzo szybko gęstnieją! :) Ja układam warstwy w takiej kolejności,jak podane sa w przepisie galaretki. Ślicznie się komponują! W sezonie dekoruję deser owocami. Przed podaniem chłodzić w lodówce około 2 godz. Życzę smacznego!