Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i mięciutkie pączki z marmoladą .
Robimy rozczyn :Do ciepłego mleka dodajemy łyżeczkę cukru, drożdże i 4 lub 5 łyżek mąki, mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce i przykrywamy ściereczką na około 10 minut .
W tym czasie rozpuszczamy masło.
Jajko ,żółtka i pozostałość cukru ubijamy na pianę około 8-10 minut.
Mąkę wsypujemy do większej miski , dodajemy wyrośnięty zaczyn i pianę z masy jajecznej . Wyrabiamy ciasto .
Podczas wyrabiania dodajemy rozpuszczone masło , i wyrabiamy na elastyczną masę na koniec dodajemy spirytus .
Przykrywamy miskę ściereczką , odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy na wyrośnięcie około godziny .
Wyrośnięte ciastko dzielimy na dwie części .
Rozwałkowujemy ciastko i wycinamy większą szklanką kółeczka .
Do każdego kółeczka dajemy łyżeczkę marmolady i robimy kulkę .
Układamy pączki na desce posypaną mąką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce .
Do większej patelni (wok) wlewamy olej , podgrzewamy dodajemy kawałek ziemniaka (wtedy wyrównuje się temperatura oleju i pączki nie będą się przypalać ).
Smażymy .
Smacznego :)
Pączki Z CZEKOLADĄ. Miękkie, przewiewne pączki
Odsłon: 5814
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 22
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 960
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 258
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 22
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 960
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 258
Składniki
Robimy rozczyn :Do ciepłego mleka dodajemy łyżeczkę cukru, drożdże i 4 lub 5 łyżek mąki, mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce i przykrywamy ściereczką na około 10 minut . W tym czasie rozpuszczamy masło. Jajko ,żółtka i pozostałość cukru ubijamy na pianę około 8-10 minut. Mąkę wsypujemy do większej miski , dodajemy wyrośnięty zaczyn i pianę z masy jajecznej . Wyrabiamy ciasto . Podczas wyrabiania dodajemy rozpuszczone masło , i wyrabiamy na elastyczną masę na koniec dodajemy spirytus . Przykrywamy miskę ściereczką , odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy na wyrośnięcie około godziny .
Wyrośnięte ciastko dzielimy na dwie części . Rozwałkowujemy ciastko i wycinamy większą szklanką kółeczka . Do każdego kółeczka dajemy łyżeczkę marmolady i robimy kulkę . Układamy pączki na desce posypaną mąką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce . Do większej patelni (wok) wlewamy olej , podgrzewamy dodajemy kawałek ziemniaka (wtedy wyrównuje się temperatura oleju i pączki nie będą się przypalać ). Smażymy . Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Rurki z kremem
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Desery
Szarlotka sypana
Desery
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Rurki z kremem
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 63
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Biszkopt to jeden z podstawowych wypieków, który stanowi podstawę tortów i wi...
Odsłon: 578