Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tych pączków jest ich puszystość.U mnie w domu szybko znikają.Smacznego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 598
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12061
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 598
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12061
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Z ciepłego mleka (ok.30*C) ,drożdży,łyżki cukru i części mąki przygotowujemy rozczyn o konsystencji gęstej śmietany,który pozostawiamy do wyrośnięcia (przesypując warstewką mąki) .Następnie dodajemy cukier,jaja,zapach ,mąkę mleko i wyrabiamy ciasto do odpowiedniej konsystencji .Pod koniec dodajemy roztopiony letni tłuszcz ,dokładnie wyrabiamy ,po czym odstawiamy ciasto do wyrośnięcia (ok.20 min. w cieple),Można przykryć.Dzielimy na kawałki,nakładamy nadzienie,formujemy pączki ,owijając nadzienie ciastem ,spłaszczamy ,odstawiamy do wyrośnięcia .Powinny dwukrotnie zwiększyć swoją objętość.Smażymy (wrzucając zawinięciem do góry )w smalcu rozgrzanym do temp.160-170*C.Posypać pudrem lub polukrować.(Najlepszą mąką do pączków jest typ 500 dobra jest Szymanowicka,od rodzaju mąki zależy jakość wyrobu).