Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8717
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8717
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Z drożdzy , 1 lyżki cukru, 2 łyżek mąki, 3łyżek mleka przygotowac rozczyn. Masło roztopic.Mleko podgrzac, żółtka utrzec z cukrem. Mleko wlewac ciągle mieszając do utartych żółtek Do mąki dodac wyrośnięty rozczyn, zaparzone żółtka, stopione masło, łyżkę wódki .Dlugo i dokladnie wyrabiac ciasto. Pozostawic do wyrośnięcia. Z ciasta formowac placuszki , włożyc kostkę czekolady i zlepic. Ulożyc i pozostawic na parę minut. Smażyc z obu stron w gorącym tłuszczu. Wyłożyc na papierowy ręcznik , nastepnie posypac cukrem pudrem lub polukrowac.