Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3855
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 62
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1884
Pączki wiedeńskie – gniazdka to lekkie, delikatne i chrupiące pączki z charak...
Odsłon: 43
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3855
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 62
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1884
Pączki wiedeńskie – gniazdka to lekkie, delikatne i chrupiące pączki z charak...
Odsłon: 43
Składniki
Z drożdzy , 1 lyżki cukru, 2 łyżek mąki, 3łyżek mleka przygotowac rozczyn. Masło roztopic.Mleko podgrzac, żółtka utrzec z cukrem. Mleko wlewac ciągle mieszając do utartych żółtek Do mąki dodac wyrośnięty rozczyn, zaparzone żółtka, stopione masło, łyżkę wódki .Dlugo i dokladnie wyrabiac ciasto. Pozostawic do wyrośnięcia. Z ciasta formowac placuszki , włożyc kostkę czekolady i zlepic. Ulożyc i pozostawic na parę minut. Smażyc z obu stron w gorącym tłuszczu. Wyłożyc na papierowy ręcznik , nastepnie posypac cukrem pudrem lub polukrowac.