Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paluszki mięsne w sosie - po 2. roku"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3958
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19966
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3089
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4338
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3958
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19966
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3089
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4338
Składniki
Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso umyj i zmiel razem z bułką.
Do masy dodaj 1 jajko oraz natkę pietruszki i wszystko wymieszaj.
Uformuj z mięsa paluszki i obtocz je w mące.
Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody. Gdy będą miękkie, wyjmij je i zmiksuj na jednolitą papkę.
Do wrzącego wywaru wrzuć paluszki mięsne i gotuj ok. 15 minut.
Do zmiksowanych warzyw dodaj 1/4 szklanki wody z mąką i żółtkiem. Zamieszaj i zagotuj. Do sosu włóż paluszki mięsne.
Dopraw danie śmietaną oraz szczyptą soli i pieprzu.Źródło: Mam dziecko