Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paluszki mięsne w sosie - po 2. roku"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1447
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5959
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8879
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18781
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1447
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5959
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8879
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18781
Składniki
Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso umyj i zmiel razem z bułką.
Do masy dodaj 1 jajko oraz natkę pietruszki i wszystko wymieszaj.
Uformuj z mięsa paluszki i obtocz je w mące.
Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody. Gdy będą miękkie, wyjmij je i zmiksuj na jednolitą papkę.
Do wrzącego wywaru wrzuć paluszki mięsne i gotuj ok. 15 minut.
Do zmiksowanych warzyw dodaj 1/4 szklanki wody z mąką i żółtkiem. Zamieszaj i zagotuj. Do sosu włóż paluszki mięsne.
Dopraw danie śmietaną oraz szczyptą soli i pieprzu.Źródło: Mam dziecko