Do góry

Desery Przepis na:

Paluszki mięsne w sosie - po 2. roku

Paluszki mięsne w sosie - po 2. roku

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1901

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Paluszki mięsne w sosie - po 2. roku"

Składniki

  • 50 g wieprzowiny
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżki mleka
  • 1/2 kromki suchej bułki
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 4-5 łyżek mrożonego bukietu warzyw
  • 1-2 łyżeczki śmietany
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paluszki mięsne w sosie - po 2. roku

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso umyj i zmiel razem z bułką.

  2. Do masy dodaj 1 jajko oraz natkę pietruszki i wszystko wymieszaj.

  3. Uformuj z mięsa paluszki i obtocz je w mące.

  4. Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody. Gdy będą miękkie, wyjmij je i zmiksuj na jednolitą papkę.

  5. Do wrzącego wywaru wrzuć paluszki mięsne i gotuj ok. 15 minut.

  6. Do zmiksowanych warzyw dodaj 1/4 szklanki wody z mąką i żółtkiem. Zamieszaj i zagotuj. Do sosu włóż paluszki mięsne.

  7. Dopraw danie śmietaną oraz szczyptą soli i pieprzu.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń