Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna, delikatna... Szybka do przygotowania lecz musimy uwzględnić czas zestalenia w lodówce (ok. 3 godziny)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Śmietankę zagotowujemy z przeciętą laską wanilii i cukrem (50g).
Chwilkę po zagotowaniu energicznie mieszając dodajemy żelatynę (ważne aby wtedy już nie gotować bo żelatyna traci moc). Odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do kubeczków i wstawiamy do lodówki na około trzy godziny do zestalenia.
Truskawki gotujemy z odrobiną wody oraz resztą cukru.
Następnie owoce rozdrabniamy blenderem oraz przecieramy przez sito i podobnie jak pannacottę odstawiamy do przestygnięcia.
Wyjmujemy pannacottę z pojemniczka (po zamoczeniu kubeczka w gorącej wodzie bardzo fajnie i szybko się odkleja). Polewamy musem i dekorujemy miętą. Smacznego!