Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5
Dodano: 13.02.2010
Odsłon: 3057
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Śmietankę zagotowujemy z przeciętą laską wanilii i cukrem (50g).
Chwilkę po zagotowaniu energicznie mieszając dodajemy żelatynę (ważne aby wtedy już nie gotować bo żelatyna traci moc). Odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do kubeczków i wstawiamy do lodówki na około trzy godziny do zestalenia.
Truskawki gotujemy z odrobiną wody oraz resztą cukru.
Następnie owoce rozdrabniamy blenderem oraz przecieramy przez sito i podobnie jak pannacottę odstawiamy do przestygnięcia.
Wyjmujemy pannacottę z pojemniczka (po zamoczeniu kubeczka w gorącej wodzie bardzo fajnie i szybko się odkleja). Polewamy musem i dekorujemy miętą. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

zacek0 13 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglada apetycznie.Napewno bede probowala zrobic:)0 Kto głosował? | Odpowiedz