Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka nadziewana"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Papryki umyć, odciąć góry, usunąć nasiona. Jedną pokroić w kostkę, resztę odłożyć do faszerowania.
Cebule obrać z łupin, posiekać, podsmażyć na oliwie, podzielić na pół. Jedną część podsmażyć z posiekanym czosnkiem i mięsem, doprawić solą i pieprzem. Z drugą przyrządzić sos: kawałki papryki i bułki, bulion, ajvar i koncentrat zagotować, zmiksować, doprawić ziołami.
Mięso wymieszać z ryżem, wypełnić papryki ułożone w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem warzywnym. Zapiekać ok. 30 min w temp. 180°C.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium