Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do garnka wlać mleko, śmietanę, roztrzepane z cukrem waniliowym jajka i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu regularnie mieszając, aż wytrąci się serek. Delikatnie odcedzić serek od serwatki na gęstym sicie i pozostawić do ostygnięcia.
Galaretkę cytrynową zalać gorącą wodą w ilości o połowę mniejszej niż zalecenie na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć mikserem z cukrem pudrem, a potem powoli miksować z serkiem. Na koniec wymieszać z tężejącą galaretką. Masę serową podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i dobrze wymieszać.
Tortownicę o średnicy 25 cm. wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać masę serową kakaową. Na to wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie z syropu. Zalać je białą masą serową. Wierzch polać roztopioną mleczną czekoladą. Wstawić do lodówki. Najlepiej jeść dopiero na drugi dzień.