Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Przedstawiam Wam fajny przepis na pyszny, lekki i orzeźwiający deser. Ciasto jest bardzo puszyste, cytrynowe, nie za słodkie, z soczystymi owocami i galaretką. Polecam :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Galaretki cytrynowe gotujemy w 400ml wody, zostawiamy do ostygnięcia. Galaretkę truskawkową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Również zostawiamy do ostygnięcia. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Gdy uzyskamy sztywną piankę dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy po łyżce sera, cały czas miksując masę. Na końcu dolewamy ostudzoną cytrynową galaretkę. Blaszkę 22x25cm wykładamy herbatnikami i na nie wlewamy cytrynową piankę. Układamy owoce i zalewamy tężejąca truskawkową galaretką. Wstawiamy do lodówki. Smacznego :)