Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piankowe ciasto brzoskwiniowe, to pyszne ciacho na herbatnikach, z pianką śmietankową i musem brzoskwiniowym. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać! Polecam.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244668
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244668
Składniki
Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie z dodatkiem żelatyny i pozostawiamy do wystudzenia (pamiętajcie która galaretka jest z żelatyną, żeby Wam się nie pomyliły). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy w niej warstwę herbatników.
Kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Dolewamy ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę. Masę przelewamy na dno herbatnikowe i wstawiamy foremkę do zamrażalnika na 10 min. żeby masa dobrze nam stężała. Po tym czasie na stężałą białą masę kładziemy warstwę herbatników.
Brzoskwinie z puszki odsączamy z syropu i blendujemy na gładką masę. Stopniowo dolewamy ostudzoną galaretkę z żelatyną. Dobrze mieszamy i taki mus wstawiamy na chwilkę do lodówki lub zamrażalnika żeby masa brzoskwiniowa minimalnie zaczęła tężeć. Zimną i lekko tężejącą masę brzoskwiniową przelewamy na warstwę herbatników. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić na noc. Dekorujemy tartą czekoladą i posypujemy czekoladową posypką.