Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny i aromatyczny piernik, doskonały na święta bądź do kawy.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Składniki
Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną wraz z kakao i przyprawami korzennymi.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy dwa żółtka. Ucierając dodajemy również miód wraz z jedną łyżeczką zimnej wody i śmietaną.
Następnie dodajemy suche składniki po czym ucierając doprowadzamy do uzyskania gładkiej masy. Z dwóch białek ubijamy pianę po czym dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do wcześniej wysmarowanej tłuszczem formy i wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez 60 minut.