Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na święta, ale również na codzień. Przechowując zawinięty w folii w lodówce długo zachowuje świeżość.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 121
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 247
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 783
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 426
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 574
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 121
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 247
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 783
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 426
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 574
Składniki
Margarynę rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinna się zagotować). Wsypać cukier, kakao, przyprawę korzenną, miód i wymieszać. Zestawić z ognia. Jajka zmiksować z mlekiem i dodać do przestudzonej czekoladowej korzennej masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dosypać do garnka cały czas miksując, by nie powstały żadne grudki. Wszystkie bakalie przełożyć do miski, wsypać 2 łyżki mąki i wymieszać, aby bakalie nie opadły na dno ciasta. Połączyć z gładką masą piernikową. Wąską foremkę (36x12cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do formy przelać masę piernikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C na ponad 1 godzinę. Przed wyjęciem z pieca sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Ten piernik doskonale przechowuje się w lodówce, trzeba go jedynie szczelnie owinąć folią, by nie chłonął zapachów. SMACZNEGO!!!