Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na święta, ale również na codzień. Przechowując zawinięty w folii w lodówce długo zachowuje świeżość.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4194
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 350
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3684
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4194
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 350
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3684
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Składniki
Margarynę rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinna się zagotować). Wsypać cukier, kakao, przyprawę korzenną, miód i wymieszać. Zestawić z ognia. Jajka zmiksować z mlekiem i dodać do przestudzonej czekoladowej korzennej masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dosypać do garnka cały czas miksując, by nie powstały żadne grudki. Wszystkie bakalie przełożyć do miski, wsypać 2 łyżki mąki i wymieszać, aby bakalie nie opadły na dno ciasta. Połączyć z gładką masą piernikową. Wąską foremkę (36x12cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do formy przelać masę piernikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C na ponad 1 godzinę. Przed wyjęciem z pieca sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Ten piernik doskonale przechowuje się w lodówce, trzeba go jedynie szczelnie owinąć folią, by nie chłonął zapachów. SMACZNEGO!!!