Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki do zrobienia piernik, bardzo miękki i puszysty
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Białka ubić z solą na sztywno, odstawic. żółtka ubić z cukrem następnie dodawać na przemian olej , gorącą kawę,miód.
Mąkę wymieszać razem z sodą i przyprawą do piernika a następnie dodać do płynnej masy, wymieszać i dodać pianę z białek i delikatnie polaczyc. Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą.
Piec w 180 stopniach ok godziny. Porcja na tortownicę, na dużą blachę trzeba zrobić podwójną porcję
Można dodać bakalie do masy orzechy, można przekroić i posmarować dzemem i masą jak kto chce