Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam przepis od znajomej i postanowiłam go wypróbować. Ciasto wyszło rewelacyjne, pulchniutkie i smaczne. Zajadała się nim cała rodzina.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Rozdzielić białko od żółtek. Białka ubić na sztywno.
Do żółtek dodać cukier – utrzeć, potem masło, następnie miód.
Po utarciu stopniowo dodawać mleka, potem sztywne białko, wreszcie zmieszaną z sodą mąkę. Na końcu kakao, przyprawę i bakalie.
Piec w temp. 150C, po wyrośnięciu zwiększyć temperaturę. Po 35 min sprawdzić patyczkiem stan ciasta.
U mnie ciasta wyszło na dwie małe blaszki, początkowo wydawało mi się, że na dwie jest go za mało ale ciasto rośnie w czasie pieczenia i robi się wysokie więc na jedną małą blaszkę jest go stanowczo za dużo. SMACZNEGO:)