Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik z czereśniami"
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 355
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 355
Składniki
Rozgrzej miód, dodaj miękkie masło w kawałkach, mleko i cukier. Rozpuść wszystkie , wciąż mieszając. Odstaw i poczekaj, aż masa wystygnie.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodaj masę miodową, przyprawę do piernika, rodzynki i jajka. Wymieszaj.
Do formy wysmarowanej tłuszczem (z wyższą krawędzią) wlej 2/3 ciasta.
Poukładaj odsączone czereśnie z kompotu i zalej resztą ciasta. Łopatką wygładź jego powierzchnię.
Piecz ciasto w rozgrzanym piekarniku przez ok. 45 minut w temperaturze 180o C. Gotowe odstaw, aby wystygło.
Cukier puder, wodę, rum oraz sok wyciśnięty z cytryny utrzyj w naczyniu na gładką polewę.
Pokrój piernik na kawałki. Każdy zalej polewą, a następnie udekoruj wiórkami kokosowymi i kandyzowaną czereśnią.
Czas przygotowania: 70 min Cena porcji: ok. 3 zł
Kalorie: porcja 298 kcal
Kandyzowaną skórkę pomarańczy w małych kawałeczkach możesz dodać do ciasta lub ozdobić jego wierzch. Skrop ją cytryną będzie bardziej aromatyczna.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1742
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 513