Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniki świąteczne na stół oraz choinkę
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12954
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12954
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4697
Składniki
Margarynę,cukier i miód rozpuścić dodać przyprawę i wymieszać.
Mąkę wymieszać z sodą w dużej misce następnie wlać rozpuszczone wcześniej składniki,3 żółtka i ubitą pianę z białek. Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść ciasto. Przykryć i odstawić na parę godzin.
Rozwałkować i wykrawać kształty,piec w 180 stopniach na termoobiegu 6 min,aż pierniki zrobią się jasno brązowe.
Poczekać aż ostygną i już można ozdabiać .
Przy wykrawaniu można zrobić małe dziurki aby zawiesić pierniki na choince. SMACZNEGO.