Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniki świąteczne na stół oraz choinkę
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2645
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7180
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2645
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7180
Składniki
Margarynę,cukier i miód rozpuścić dodać przyprawę i wymieszać.
Mąkę wymieszać z sodą w dużej misce następnie wlać rozpuszczone wcześniej składniki,3 żółtka i ubitą pianę z białek. Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść ciasto. Przykryć i odstawić na parę godzin.
Rozwałkować i wykrawać kształty,piec w 180 stopniach na termoobiegu 6 min,aż pierniki zrobią się jasno brązowe.
Poczekać aż ostygną i już można ozdabiać .
Przy wykrawaniu można zrobić małe dziurki aby zawiesić pierniki na choince. SMACZNEGO.