Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie,można je robić z wszystkimi owocami
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 193
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 193
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Składniki
Do miski wsypać 2szkl. krupczatki i wymieszać ją ze szkl.cukru.
W rondelku zagotować szkl. mleka z połową kostki masła,a następnie zaparzyć mąkę i dokładnie wymieszać za pomocą "kopytki".
Zaparzoną makę odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej mąkidodać jajka,proszek do pieczenia oraz cukier wanil. i wszystko wyrobić na jednolitą masę.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę,a na wierzch wyłożyć owoce.
Z pozostałego masła mąki oraz cukru przygotować kruszonkę i wyłożyć na owoce. SMACZNEGO! 7Piec 50minut ,175 stopni w nagrzanym piekarniku