Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie,można je robić z wszystkimi owocami
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Do miski wsypać 2szkl. krupczatki i wymieszać ją ze szkl.cukru.
W rondelku zagotować szkl. mleka z połową kostki masła,a następnie zaparzyć mąkę i dokładnie wymieszać za pomocą "kopytki".
Zaparzoną makę odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej mąkidodać jajka,proszek do pieczenia oraz cukier wanil. i wszystko wyrobić na jednolitą masę.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę,a na wierzch wyłożyć owoce.
Z pozostałego masła mąki oraz cukru przygotować kruszonkę i wyłożyć na owoce. SMACZNEGO! 7Piec 50minut ,175 stopni w nagrzanym piekarniku