Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3790
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3790
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Sodę wsypać do mleka i rozpuścić. Mąkę, margarynę, cukier, jajka, miód oraz mleko z sodą dać na stolnicę i wyrobić z nich ciasto. Ciasto podzielić na trzy części , rozwałkować , i upiec trzy placki na złoty kolor. Masa: 1/2 litry mleka + 10 dkg grysiku - ugotować, wystudzić 25 dkg masła 20 dkg cukru pudru cukier waniliowy rodzynki Utrzeć masę. Jeden placek przełożyć powidłem śliwkowym , a drugi kremem grysikowym. Na wierzch wylać polewę czekoladową.