Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 809
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22860
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 809
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22860
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Składniki
Sodę wsypać do mleka i rozpuścić. Mąkę, margarynę, cukier, jajka, miód oraz mleko z sodą dać na stolnicę i wyrobić z nich ciasto. Ciasto podzielić na trzy części , rozwałkować , i upiec trzy placki na złoty kolor. Masa: 1/2 litry mleka + 10 dkg grysiku - ugotować, wystudzić 25 dkg masła 20 dkg cukru pudru cukier waniliowy rodzynki Utrzeć masę. Jeden placek przełożyć powidłem śliwkowym , a drugi kremem grysikowym. Na wierzch wylać polewę czekoladową.