Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z jabłkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i krótko obgotuj w małej ilości wody. Wylej na durszlak i odcedź.
Formę do zapiekania posmaruj masłem, wyłóż na nią ostudzone jabłka.
Jajka ubij z cukrem na puszytą masę, wymieszaj z płatkami migdałowymi i zalej jabłka. Piecz 35 minut w temp. 180°C.
Jeśli lubisz bardzo słodkie desery, wsyp więcej cukru.
Porcje: 8. Przygot.: 60 min. Cena: 0,50 zł. Kalorie: 280.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Bella Relaks