Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z jabłkami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 233
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2658
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 233
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2658
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i krótko obgotuj w małej ilości wody. Wylej na durszlak i odcedź.
Formę do zapiekania posmaruj masłem, wyłóż na nią ostudzone jabłka.
Jajka ubij z cukrem na puszytą masę, wymieszaj z płatkami migdałowymi i zalej jabłka. Piecz 35 minut w temp. 180°C.
Jeśli lubisz bardzo słodkie desery, wsyp więcej cukru.
Porcje: 8. Przygot.: 60 min. Cena: 0,50 zł. Kalorie: 280.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Bella Relaks