Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 39
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1106
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 472
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 39
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1106
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 472
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 200 stopni.Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszac z proszkiem do pieczenia.Maslo ukrecic z cukrem i cukrem waniliowym na mase.Ciągle mieszając,dodawac po jednym jajku,sol,mąke i mleko.
Plaską blache wylozyc papierem do pieczenia i umiescic na nim ciasto.Piec 20 min.Placek wyjąc i ulozyc do przestygniecia.
Twarozek wymieszac ze 100g cukru.Żelatynę namoczyc w zimnej wodzie,wycisnąc i podgrzac az sie rozpusci.Po łyzce dodawac do twarogu.Śmietanke ubic z resztą cukru na sztywną pianę.Polowe wymieszac z twarogiem,a resztą udekorowac placek.
Mase rosmarowac na wystudzonym placku.Umyte truskawki osączyc,przeciąc i ulozyc na ciescie.Konfitury podgrzac mieszając i posmarowac nimi wierzch placka z truskawkami.Pokroic na porcje i udekorowac smietaną.