Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 200 stopni.Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszac z proszkiem do pieczenia.Maslo ukrecic z cukrem i cukrem waniliowym na mase.Ciągle mieszając,dodawac po jednym jajku,sol,mąke i mleko.
Plaską blache wylozyc papierem do pieczenia i umiescic na nim ciasto.Piec 20 min.Placek wyjąc i ulozyc do przestygniecia.
Twarozek wymieszac ze 100g cukru.Żelatynę namoczyc w zimnej wodzie,wycisnąc i podgrzac az sie rozpusci.Po łyzce dodawac do twarogu.Śmietanke ubic z resztą cukru na sztywną pianę.Polowe wymieszac z twarogiem,a resztą udekorowac placek.
Mase rosmarowac na wystudzonym placku.Umyte truskawki osączyc,przeciąc i ulozyc na ciescie.Konfitury podgrzac mieszając i posmarowac nimi wierzch placka z truskawkami.Pokroic na porcje i udekorowac smietaną.