Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy oraz szybki w przygotowaniu i przede wszystkim pyszny placek z truskawkami i malinami. Placek jest niski, pieczony w formie do tarty. Owoce użyte do ciasta mogą być świeże lub rozmrożone.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1340
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1340
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Składniki
1. 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 2. W misie miksera utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. 3. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu do uzyskania gładkiej masy. 4. Dodać aromat z wanilii i zmiksować. 5. Dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z kwaśną śmietaną, w trzech turach, miksując krótko, tylko do połączenia się składników.
6. Niewysoką formę o wymiarach 30 x 20 cm (np. do tarty) wysmarować masłem, oprószyć mąką. 7. Przełożyć do niej ciasto i wyrównać. 8. Na wierzch wyłożyć truskawki i maliny. 9. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 50 - 55 minut, do suchego patyczka.
10. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. 11. Przed podaniem pokroić i oprószyć cukrem pudrem.