Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z waniliowym wierzchem"
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17476
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 610
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17476
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 610
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł.
Wartość odżywcza porcji 244 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 23 g
Jaja wybijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do posmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Pieczemy 25–30 minut w 180oC. Po upieczeniu biszkopt wyjmujemy z formy i odwracamy, żeby nie opadł. Zostawiamy do ostygnięcia.
Budyń gotujemy w 300 ml mleka, według instrukcji podanej na opakowaniu, razem z 4 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Studzimy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Powoli łączymy z ostudzonym budyniem i serkiem mascarpone, aby powstał aksamitny krem.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i fantazyjnie wyciskamy na wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami czekolady.Źródło: Rewia