Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4247
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13367
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2653
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4247
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13367
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2653
Składniki
Masło roztopić. Ciastka pokruszyć, zmieszać z masłem, nałożyć do posmarowanej olejem formy i docisnąć tak, aby powstał spód ciasta. Odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Wiśnie osączyć na sicie, sok zachować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Twarożek, mascarpone, cukier, sól i sok z cytryny wyrabiać ok 3 minuty za pomocą robota kuchennego. 2 płaty żelatyny odcisnąć i roztopić, zmieszać z sokiem z wiśni, dodać wiśnie. Pozostałą żelatynę również odcisnąć i roztopić, zmieszać najpierw z 1 łyżką masy serowej, a następnie z resztą tej masy. Śmietanę ubić i wmieszać do masy 1/3 masy nałożyć do formy, następnie nałożyć wiśnie i pozostałą masę. Wyrównać. Wstawić na min. 3 godziny do lodówki. Posypać pokruszonymi bezami.