Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto z truskawkami które przygotujesz w ciągu kilku minut, wilgotne i puszyste idealne na różne okazje , możesz użyć dowolnych owoców .
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 835
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7046
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 123
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 835
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7046
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 123
Składniki
Truskawki opłucz , osusz na sicie i usuń szypułki .
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym około 8 minut , wlej sok z cytryny, olej oraz mleko.
Mąkę przesiej z proszkiem oraz sodą , dodaj do ciasta i wymieszaj do połączenia składników .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto , na wierzch ułóż pokrojone truskawki . Piec około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem .