Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto z truskawkami które przygotujesz w ciągu kilku minut, wilgotne i puszyste idealne na różne okazje , możesz użyć dowolnych owoców .
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1322
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12181
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1322
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12181
Składniki
Truskawki opłucz , osusz na sicie i usuń szypułki .
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym około 8 minut , wlej sok z cytryny, olej oraz mleko.
Mąkę przesiej z proszkiem oraz sodą , dodaj do ciasta i wymieszaj do połączenia składników .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto , na wierzch ułóż pokrojone truskawki . Piec około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem .