Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na szarlotkę"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Zagnieć kruche ciasto. Połową wylep formę. Połóż starte, odciśnięte z soku jabłka (możesz posypać je cynamonem), wierzch pokryj resztą ciasta. Piecz 25 min w temp. 170°C.
Rozgrzej 5 łyżek miodu i masło, wsyp bakalie. Chwilę je podgrzewaj. Masę wyłóż na gorące ciasto. Piecz dalsze 20 minut.
Paulina Murowana z KlonowaŹródło: Takie jest życie