Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne. Od dawna szukałam takiego przepisu aż w końcu nastał ten piękny dzień:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24952
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24952
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 112
Składniki
z drożdży, cukru, soli, mleka zrobić zaczyn. Do dużej miski wsypać mąkę(ale najpierw radzę wsypać ok 60 dag gdyż ilość mąki musimy ustalić indywidualnie gdyż to zależy od konsystencji ciasta), zaczyn, i miękką margarynę pokrojoną w male kawałki. Wyrobić ciasto
ciasto się nie za dobrze wałkuje gdyż czasami może się przyklejać do wałka. Można albo rozwałkować ciasto, pokroić na kwadraciki, nałożyć odrobinę marmolady i skleić rogi. Można też odrywać kawałeczki ciasta, spłaszczyć i ułożyć na wierzch trochę marmolady. Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku do 200 stopni-ciastka pieką się bardzo szybko i szybko znikają:) Na końcu zimne już ciasteczka posypać cukrem pudrem