Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne. Od dawna szukałam takiego przepisu aż w końcu nastał ten piękny dzień:)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231708
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4936
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36241
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231708
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4936
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36241
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
        
        Składniki
z drożdży, cukru, soli, mleka zrobić zaczyn. Do dużej miski wsypać mąkę(ale najpierw radzę wsypać ok 60 dag gdyż ilość mąki musimy ustalić indywidualnie gdyż to zależy od konsystencji ciasta), zaczyn, i miękką margarynę pokrojoną w male kawałki. Wyrobić ciasto
ciasto się nie za dobrze wałkuje gdyż czasami może się przyklejać do wałka. Można albo rozwałkować ciasto, pokroić na kwadraciki, nałożyć odrobinę marmolady i skleić rogi. Można też odrywać kawałeczki ciasta, spłaszczyć i ułożyć na wierzch trochę marmolady. Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku do 200 stopni-ciastka pieką się bardzo szybko i szybko znikają:) Na końcu zimne już ciasteczka posypać cukrem pudrem