Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne. Od dawna szukałam takiego przepisu aż w końcu nastał ten piękny dzień:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 688
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2052
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4041
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4019
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 688
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2052
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4041
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4019
Składniki
z drożdży, cukru, soli, mleka zrobić zaczyn. Do dużej miski wsypać mąkę(ale najpierw radzę wsypać ok 60 dag gdyż ilość mąki musimy ustalić indywidualnie gdyż to zależy od konsystencji ciasta), zaczyn, i miękką margarynę pokrojoną w male kawałki. Wyrobić ciasto
ciasto się nie za dobrze wałkuje gdyż czasami może się przyklejać do wałka. Można albo rozwałkować ciasto, pokroić na kwadraciki, nałożyć odrobinę marmolady i skleić rogi. Można też odrywać kawałeczki ciasta, spłaszczyć i ułożyć na wierzch trochę marmolady. Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku do 200 stopni-ciastka pieką się bardzo szybko i szybko znikają:) Na końcu zimne już ciasteczka posypać cukrem pudrem