Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zaskakujący deser, który rozpływa się w ustach. Pianka, przypominająca ptasie mleczko z kolorowymi, niczym diamenty i rubiny, słodkimi galaretkami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 406
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 844
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3709
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 406
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 844
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3709
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Składniki
Każdą z kolorowych galaretek zalewamy 320 ml wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Galaretki wlewamy do płaskich prostokątnych naczyń i zostawiamy do całkowitego stężenia (w lodówce 4-5 h, w zamrażalce do 1,5 h), następnie kroimy na kawałki i wszystkie mieszamy razem. Bezbarwną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml, zostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na puszysto z cukrem pudrem, wlewamy cienkim strumieniem płynną, zimną i lekko już tężejącą bezbarwną galaretkę, miksujemy. Do szklanych pucharków wsypujemy część galaretek, zalewamy masą ze śmietanki i na wierzchu posypujemy resztą galaretki. Schładzamy w lodówce godzinę i podajemy.