Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zaskakujący deser, który rozpływa się w ustach. Pianka, przypominająca ptasie mleczko z kolorowymi, niczym diamenty i rubiny, słodkimi galaretkami.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3460
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3460
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Każdą z kolorowych galaretek zalewamy 320 ml wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Galaretki wlewamy do płaskich prostokątnych naczyń i zostawiamy do całkowitego stężenia (w lodówce 4-5 h, w zamrażalce do 1,5 h), następnie kroimy na kawałki i wszystkie mieszamy razem. Bezbarwną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml, zostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na puszysto z cukrem pudrem, wlewamy cienkim strumieniem płynną, zimną i lekko już tężejącą bezbarwną galaretkę, miksujemy. Do szklanych pucharków wsypujemy część galaretek, zalewamy masą ze śmietanki i na wierzchu posypujemy resztą galaretki. Schładzamy w lodówce godzinę i podajemy.