Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zaskakujący deser, który rozpływa się w ustach. Pianka, przypominająca ptasie mleczko z kolorowymi, niczym diamenty i rubiny, słodkimi galaretkami.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Każdą z kolorowych galaretek zalewamy 320 ml wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Galaretki wlewamy do płaskich prostokątnych naczyń i zostawiamy do całkowitego stężenia (w lodówce 4-5 h, w zamrażalce do 1,5 h), następnie kroimy na kawałki i wszystkie mieszamy razem. Bezbarwną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml, zostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na puszysto z cukrem pudrem, wlewamy cienkim strumieniem płynną, zimną i lekko już tężejącą bezbarwną galaretkę, miksujemy. Do szklanych pucharków wsypujemy część galaretek, zalewamy masą ze śmietanki i na wierzchu posypujemy resztą galaretki. Schładzamy w lodówce godzinę i podajemy.