Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdyby naszła Cię ochota na coś słodkiego - polecam ptysie. Uwielbiam domowe wypieki, natomiast nie mam szczęścia do równiutkich ciast. Żadne tam biszkopty i inne roladki-marmoladki. Artystyczny nieładnie to mój żywioł. A tu proszę bardzo. Pysznie, prosto i uroczo. Aż ślinka cieknie ????
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1609
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1421
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1449
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1609
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1421
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1449
Składniki
Wodę i masło gotujemy, do bulgoczącej mieszanki wsypujemy mąkę i bystro mieszamy, żeby wyszło gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na 20 min do osiągnięcia.
Do przestudzonego ciasta dodajemy po jednym jajku, za każdym razem miksując do uzyskania jednolitej masy.
Takie ciasto kładziemy po jednej łyżce na cienko posmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy ok. 25 min w 200°C.
Wystudzone ptysie kroimy na pół i przekładamy pysznościami, np. bitą śmietaną lub masą budyniową. Ja preferuję tę drugą