Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Puchaty to sernik puszysty i cudownie mokry. Jest bardzo smaczny i aksamitny w konsystencji. Jest wiele przepisów na serniki, to jest przepis na następny serniczek na moim blogu. Znajdziecie ich kilka i może jakiś przepis przypadnie Wam do smaku. Teraz zachęcam do upieczenia tego ciasta. Wśród moich gości zrobił furorę. Jest świetny na każdą okazję, święta, spotkania rodzinne czy z przyjaciółmi. Składniki na jego wykonania nie są wyszukane i dzięki tej prostocie jest cudownie smaczny i rozpływa się w ustach.
Herbatniki zblendowałam. Masło roztopiłam i wymieszałam dokładnie z herbatnikami.
Wykleiłam powstałą masą formę o wymiarach 24×35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania sera.
Ser zmieliłam w maszynce.
Białka oddzieliłam od żółtek.
Żółtka utarłam z połową odmierzonego cukru.
Do sera dodałam utarte żółtka, mleko w proszku, mąkę, sól, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Ubiłam śmietanę i połączyłam z serem. Nie mieszałam długo, tylko do połączenia się śmietanki z masą.
Białka ubiłam na sztywną pianę z drugą połową cukru i za pomocą szpatułki delikatnie wymieszałam z serem
Wylałam masę na schłodzony spód herbatnikowy i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Zanim włożyłam ciasto wstawiłam naczynie z wodą na sam spód piekarnika.
Kiedy sernik już się upiekł studziłam go przy otwartych drzwiczkach piekarnika
Zrobiłam polewę.
Masło roztopiłam, dodałam kakao i cukier. Doprowadziłam do wrzenia ciagle mieszając. W 1/4 szklance wody rozpuściłam żelatynę i połączyłam z polewą. Odstawiłam na 15 minut i polałam taką polewą se
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 139
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 139
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Składniki
Herbatniki zblendowałam. Masło roztopiłam i wymieszałam dokładnie z herbatnikami. Wykleiłam powstałą masą formę o wymiarach 24×35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania sera.
Ser zmieliłam w maszynce. Białka oddzieliłam od żółtek. Żółtka utarłam z połową odmierzonego cukru. Do sera dodałam utarte żółtka, mleko w proszku, mąkę, sól, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Ubiłam śmietanę i połączyłam z serem. Nie mieszałam długo, tylko do połączenia się śmietanki z masą. Białka ubiłam na sztywną pianę z drugą połową cukru i za pomocą szpatułki delikatnie wymieszałam z serem
Wylałam masę na schłodzony spód herbatnikowy i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Zanim włożyłam ciasto wstawiłam naczynie z wodą na sam spód piekarnika. Kiedy sernik już się upiekł studziłam go przy otwartych drzwiczkach piekarnika
Zrobiłam polewę. Masło roztopiłam, dodałam kakao i cukier. Doprowadziłam do wrzenia ciagle mieszając. W 1/4 szklance wody rozpuściłam żelatynę i połączyłam z polewą. Odstawiłam na 15 minut i polałam taką polewą se
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 208
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 204