Do góry

Desery Przepis na:

puszysty biszkopt kakaowy

puszysty biszkopt kakaowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 604

Dodano:

Odsłon: 19756

szybkie,puszyste lekkie

Składniki

  • BISZKOPT;
  • Jaja, 6-7
  • kakao, 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 1szkl.
  • mąka przenna, 0,5 szkl.
  • cukier, 1 i 0,5szkl.
  • proszek do pieczenia, 1 łyrzeczka
  • Masa;
  • 0,75, litra
  • kakao do masy, 1 łyżka
  • cukier waniliowy, 1 szt
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
puszysty biszkopt kakaowy

Przygotowanie

  1. Biszkopt;jaja ubić z cukrem na puszystą masę dodać przesiane składniki suche i delikatnie wymieszać.Wylać ciasto na dużą blaszkę i piec ok. 40 min. w 160-170 stopni. Po wystudzeniu przekroić na 3 części i przełożyć śmietaną.

  2. Masa ;Śmietanę ubić na bardzo sztywną masę dodać cukier waniliowy i kakao

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 07 maja 2010 Nie myli się tan co nic nie robi ,a Ty pewnie tylko siedzisz przed monitorem i szukasz kogo tu skrytykować a sama to wodę na herbatę przypalisz (ciąg dalszy do ELZBIETA 8960)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 06 maja 2010 zarka22, tobie akurat przeszkadza wszystko na tym portalu łącznie z użytkownikami, jesteś najbardziej przykrą osobą tutaj. wcześniej w tym cieście wszystko było na opak, teraz jest okej i na pewno niejedna osoba go wypróbuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń