Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty Migdałowiec

Puszysty Migdałowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 8867

Puszyste ciasto Migdałowiec. Rozpływa się w ustach!

Składniki

  • 1 litr mleka
  • 2 paczki krakersów
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 śmietany 30% (0,5 l)
  • Płatki migdałowe
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • Cukier wanilinowy
  • Masło
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • Budyń śmietankowy
  • Łyżka mąki ziemniaczanej
  • Jajko
  • Puszka karmelu
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puszysty Migdałowiec

Przygotowanie

  1. Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, budyń śmietankowy w proszku i jajko.
    Składniki zmiksować.
    Resztę mleka zagotować z cukrem.

  2. Do gotującego mleka z cukrem należy wlać zmieszaną resztę mleka z jajkiem, budyniem oraz dwiema mąkami.
    Ugotować budyń i pozostawić do wystygnięcia.

  3. W oddzielnej misce utrzeć masło i dodawać po łyżce zimny już budyń.
    Powstanie jednolita masa budyniowa.

  4. Śmietanę 30% ubić z odrobiną cukru pudru, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę.

  5. Na blachę układać kolejno: Krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel, krakersy, bita śmietana.
    Na wierzch posypać migdałami.

    Ciasto odstawić do lodówki i odczekać ok godziny.

    Następnie można delektować się smakiem ! ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sebas40 08 maja 2016 Przepyszne to ciasto dawno go nie robiłam więc do roboty się zabieram, ale widać że przepisy siostry Anastazji są nadal w użyciu i na dodatek zawsze wychodzą

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń