Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto Migdałowiec. Rozpływa się w ustach!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2304
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2304
Składniki
Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, budyń śmietankowy w proszku i jajko. Składniki zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka z cukrem należy wlać zmieszaną resztę mleka z jajkiem, budyniem oraz dwiema mąkami. Ugotować budyń i pozostawić do wystygnięcia.
W oddzielnej misce utrzeć masło i dodawać po łyżce zimny już budyń. Powstanie jednolita masa budyniowa.
Śmietanę 30% ubić z odrobiną cukru pudru, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę.
Na blachę układać kolejno: Krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel, krakersy, bita śmietana. Na wierzch posypać migdałami. Ciasto odstawić do lodówki i odczekać ok godziny. Następnie można delektować się smakiem ! ;)