Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto Migdałowiec. Rozpływa się w ustach!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457053
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1283
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457053
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1283
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, budyń śmietankowy w proszku i jajko. Składniki zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka z cukrem należy wlać zmieszaną resztę mleka z jajkiem, budyniem oraz dwiema mąkami. Ugotować budyń i pozostawić do wystygnięcia.
W oddzielnej misce utrzeć masło i dodawać po łyżce zimny już budyń. Powstanie jednolita masa budyniowa.
Śmietanę 30% ubić z odrobiną cukru pudru, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę.
Na blachę układać kolejno: Krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel, krakersy, bita śmietana. Na wierzch posypać migdałami. Ciasto odstawić do lodówki i odczekać ok godziny. Następnie można delektować się smakiem ! ;)