Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto Migdałowiec. Rozpływa się w ustach!
Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, budyń śmietankowy w proszku i jajko.
Składniki zmiksować.
Resztę mleka zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka z cukrem należy wlać zmieszaną resztę mleka z jajkiem, budyniem oraz dwiema mąkami.
Ugotować budyń i pozostawić do wystygnięcia.
W oddzielnej misce utrzeć masło i dodawać po łyżce zimny już budyń.
Powstanie jednolita masa budyniowa.
Śmietanę 30% ubić z odrobiną cukru pudru, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę.
Na blachę układać kolejno: Krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel, krakersy, bita śmietana.
Na wierzch posypać migdałami.
Ciasto odstawić do lodówki i odczekać ok godziny.
Następnie można delektować się smakiem ! ;)
Powstało połączenie ciasta z białek z ciastem z żółtek, dwukolorowe, barwami...
Odsłon: 23993
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 138
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 162
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 162
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 1573
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 182
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 138
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 162
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 162
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 1573
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 182
Składniki
Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, budyń śmietankowy w proszku i jajko. Składniki zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka z cukrem należy wlać zmieszaną resztę mleka z jajkiem, budyniem oraz dwiema mąkami. Ugotować budyń i pozostawić do wystygnięcia.
W oddzielnej misce utrzeć masło i dodawać po łyżce zimny już budyń. Powstanie jednolita masa budyniowa.
Śmietanę 30% ubić z odrobiną cukru pudru, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę.
Na blachę układać kolejno: Krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel, krakersy, bita śmietana. Na wierzch posypać migdałami. Ciasto odstawić do lodówki i odczekać ok godziny. Następnie można delektować się smakiem ! ;)
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 235
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 154