Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
<strong>Waniliowa
Cukier zastąp cukrem waniliowym. Smak i zapach będą znacznie bardziej intensywne.
<strong>Egzotycznie</strong>
Zamiast 1/3 mąki możesz też użyć wiórków kokosowych lub zmielonych migdałów.
<strong>Z cynamonem</strong>
Do składników kruszonki wsyp łyżeczkę cynamonu, zagnieć je lub zmiksuj. Taka kruszonka będzie pasować zwłaszcza do placka ze śliwkami.
<strong>Owsianka</strong>
Do kruszonki dodaj 2–3 łyżki płatków owsianych. Będzie doskonale smakować nie tylko z ciastami, ale także zapiekanymi owocami. Możesz od razu zrobić jej więcej, podzielić na porcje i zamrozić (np. w pojemniczkach po jogurtach).Źródło: Tina