Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort orzechowo-budyniowo-jabłkowy (bez pieczenia)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5927
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18713
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5927
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18713
Składniki
MASA1: Obieramy jabłka, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy szklanką wody, dodajemy cynamon i 2 łyżki cukru i dusimy aż zmiękną. W mędzyczasie przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Gotowy buduń dodajemy do upieczonych jabłek i dokładnie mieszamy. MASA2: Zmielone (lub w inny sposób rozdrobnione orzechy) wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką mleka, wsypujemy kakao i cukier (pół szklanki) i tak gotujemy na małym ogniu (jeśli mieszanka będzie zbyt sucha, należy dolać trochę mleka). POLEWA: Rozpuszczamy 1,5 czekolady w 1/4 szklanki mleka. Dodajemy łyżkę masła i tak gotujemy na małym ogniu. PRZYGOTOWANIE: Tort przekładamy masami i polewamy czekoladową polewą. Wierzch można ozdobić wg. uznania (Ten ze zdjęcia ozdobilśmy rodzynkami w czekoladzie- część włożyliśmy do środka torta)