Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort orzechowo-budyniowo-jabłkowy (bez pieczenia)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3883
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4064
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3883
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4064
Składniki
MASA1: Obieramy jabłka, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy szklanką wody, dodajemy cynamon i 2 łyżki cukru i dusimy aż zmiękną. W mędzyczasie przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Gotowy buduń dodajemy do upieczonych jabłek i dokładnie mieszamy. MASA2: Zmielone (lub w inny sposób rozdrobnione orzechy) wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką mleka, wsypujemy kakao i cukier (pół szklanki) i tak gotujemy na małym ogniu (jeśli mieszanka będzie zbyt sucha, należy dolać trochę mleka). POLEWA: Rozpuszczamy 1,5 czekolady w 1/4 szklanki mleka. Dodajemy łyżkę masła i tak gotujemy na małym ogniu. PRZYGOTOWANIE: Tort przekładamy masami i polewamy czekoladową polewą. Wierzch można ozdobić wg. uznania (Ten ze zdjęcia ozdobilśmy rodzynkami w czekoladzie- część włożyliśmy do środka torta)