Do góry

Desery Przepis na:

racuchy

racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 5169

coś dla małych i dużych

Składniki

  • mleko, 1 szklanka
  • Jaja, 3
  • cukier, 1/2 szklanki
  • mąka, 3 szklanki
  • grożdze, 5 dkg
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
racuchy

Przygotowanie

  1. drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, rozrobić z pozostałymi skladnikami (można mikserem tylko na małych obrotach) odstawić do wyrośniecia na ok. 40 min w cieple miejsce. kłasc łyżeczka na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć oczywiscie z stron, po wyjęciu i ocieknięciu tluszczu posypać cukrem pudrem i smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń