Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, rozrobić z pozostałymi skladnikami (można mikserem tylko na małych obrotach) odstawić do wyrośniecia na ok. 40 min w cieple miejsce. kłasc łyżeczka na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć oczywiscie z stron, po wyjęciu i ocieknięciu tluszczu posypać cukrem pudrem i smacznego