Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze racuchy przygotowałam na kefirze, dodatkowo wzbogaciłam je o banany. Wyszły delikatne, puszyste i pyszne. Przepis na te racuchy prosty i szybki, możecie się przekonać sami. Polecam
trzepaczka kuchenna, szklanka, miska , patelnia, łopatka do obracania, łyżka,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22388
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14233
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4421
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43429
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 500
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22388
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14233
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4421
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43429
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 500
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski razem z sodą, dodajemy jajka i mieszamy trzepaczką kuchenną. Następnie dodajemy kefir oraz oba cukry i mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju i smażymy placki - racuchy z obydwu stron na rumiany kolor. Przed obróceniem racuchów na drugą stronę układamy pokrojone plasterki banana. Usmażone racuchy podajemy z oprószone cukrem pudrem , lub polane syropem klonowym czy z dodatkiem jogurtu greckiego albo śmietany w towarzystwie ulubionych owoców. Możliwości jest wiele , możemy je również zajadać bez niczego, a mnie najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego
Przygotowane ciasto.
Smażenie racuchów i dodanie plasterków banana.
Smażenie.
Racuchy gotowe do podania.