Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze racuchy przygotowałam na kefirze, dodatkowo wzbogaciłam je o banany. Wyszły delikatne, puszyste i pyszne. Przepis na te racuchy prosty i szybki, możecie się przekonać sami. Polecam
trzepaczka kuchenna, szklanka, miska , patelnia, łopatka do obracania, łyżka,
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15345
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1310
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1455
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15345
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1310
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1455
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski razem z sodą, dodajemy jajka i mieszamy trzepaczką kuchenną. Następnie dodajemy kefir oraz oba cukry i mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju i smażymy placki - racuchy z obydwu stron na rumiany kolor. Przed obróceniem racuchów na drugą stronę układamy pokrojone plasterki banana. Usmażone racuchy podajemy z oprószone cukrem pudrem , lub polane syropem klonowym czy z dodatkiem jogurtu greckiego albo śmietany w towarzystwie ulubionych owoców. Możliwości jest wiele , możemy je również zajadać bez niczego, a mnie najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego
Przygotowane ciasto.
Smażenie racuchów i dodanie plasterków banana.
Smażenie.
Racuchy gotowe do podania.