Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze racuchy przygotowałam na kefirze, dodatkowo wzbogaciłam je o banany. Wyszły delikatne, puszyste i pyszne. Przepis na te racuchy prosty i szybki, możecie się przekonać sami. Polecam
trzepaczka kuchenna, szklanka, miska , patelnia, łopatka do obracania, łyżka,
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1261
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1074
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 257
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1261
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1074
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 257
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski razem z sodą, dodajemy jajka i mieszamy trzepaczką kuchenną. Następnie dodajemy kefir oraz oba cukry i mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju i smażymy placki - racuchy z obydwu stron na rumiany kolor. Przed obróceniem racuchów na drugą stronę układamy pokrojone plasterki banana. Usmażone racuchy podajemy z oprószone cukrem pudrem , lub polane syropem klonowym czy z dodatkiem jogurtu greckiego albo śmietany w towarzystwie ulubionych owoców. Możliwości jest wiele , możemy je również zajadać bez niczego, a mnie najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego
Przygotowane ciasto.
Smażenie racuchów i dodanie plasterków banana.
Smażenie.
Racuchy gotowe do podania.