Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze racuchy przygotowałam na kefirze, dodatkowo wzbogaciłam je o banany. Wyszły delikatne, puszyste i pyszne. Przepis na te racuchy prosty i szybki, możecie się przekonać sami. Polecam
trzepaczka kuchenna, szklanka, miska , patelnia, łopatka do obracania, łyżka,
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 86
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 12
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2081
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 69
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 86
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 12
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2081
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 69
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski razem z sodą, dodajemy jajka i mieszamy trzepaczką kuchenną. Następnie dodajemy kefir oraz oba cukry i mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju i smażymy placki - racuchy z obydwu stron na rumiany kolor. Przed obróceniem racuchów na drugą stronę układamy pokrojone plasterki banana. Usmażone racuchy podajemy z oprószone cukrem pudrem , lub polane syropem klonowym czy z dodatkiem jogurtu greckiego albo śmietany w towarzystwie ulubionych owoców. Możliwości jest wiele , możemy je również zajadać bez niczego, a mnie najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego
Przygotowane ciasto.
Smażenie racuchów i dodanie plasterków banana.
Smażenie.
Racuchy gotowe do podania.