Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
3/4 L mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1 szkl. mleka rozrobić obie mąki (jeśli grudki nie będą chciały się rozmieszać, można pomóc sobie mikserem :). Jak mleko się zagotuje wlać rozrobioną mąkę i kilka minut gotować całość, wciąż mieszając (tutaj również pomocny może być mikser). Powstały budyń ostudzić.
Kostkę masła rozetrzeć mikserem na pulchną masę i dodawać po łyżce budyniu. Na koniec wsypać 25 dag wiórek kokosowych, wszystko wymieszać.
Układamy: Warstwa krakersów - Masa - Warstwa krakersów - Masa - Warstwa krakersów - Masa + pozostałe 5 dag wiórek kokosowych (posypać je po wierzchu). Ciasto wstawić do lodówki.
UWAGI ! Ja układam krakersy na specjalnej płytkiej formie do gotowych ciast o wymiarach 26 x 37 cm i zużywam ok. 2,5 op. krakersów. Ciasto można zrobić też w zwykłej blaszce lub ewentualnie na desce.