Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to jednak zwykła szarlotka, jaką piekę zazwyczaj na rajska. Jest to tak naprawdę doskonałe połączenie ciasta biszkoptowego z jabłkami i bezą. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto na spotkania z przyjaciółmi i letnie przyjęcia w ogrodzie. Ciasto nie jest trudne w przygotowaniu, nie zajmuje dużo czasu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1188
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4847
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1500
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1188
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4847
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1500
Składniki
Ciasto: Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywno. Dodaje cukier. Miksuję. Dodaje żółtka. Miksuję. Dodaje olej. Miksuję. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypuję bułką tartą. Nadzienie: Jabłka myje i obieram ze skórki. Kroję w plastry. Obsypuję bułką tartą. Beza: Białka ubijam z cukrem. Dodaję cynamon i mąkę. Mieszam. Na cieście układam plastry jabłka i układam bezę. Piekę około 50 minut w 170 stopniach. Studzę.
Zapraszam na mojego bloga !