Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 55
Dodano: 19.02.2009
Odsłon: 3526
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
przygotowanie ciasta-bialka ubic z cukrem,+zoltka,make z proszkiem do pieczenia..na koniec ocet.po upieczeniu przekroic placek na pół (ja rozdzielam ciasto na dwie części i piekę oddzielnie dwa placki) masa budyniowa--budynie czekoladowe ugotować z 3 łyz. cukru w 600g mleka...po ostudzeniu utrzec z 1/2 koską masla masa rodzynkowa--rodzynki namaczamy w wódce na noc..następnego dnia odsączyć rodzynki,a alkoholem nasączyć biszkopty(ja dodaje do wódki troszeczkę kawy)..czekolady rozpuszczamy +1/2 kostki masla+rodzynki..na biszkopty polewac gorącym!!! 1placek posmarować dzemem z czarnej porzeczki,nastepnie posmarowac 1/2masy budyniowej,przykryć drugim plackiem wyłożyć reszte masy budyniowej,nastepnie wylozyc mase rodzynkowa-smacznego! (ciasto,rozdzielone na 2 czesci pieklam 10min!)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kuchniahanny 13 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
też robię takie ciasto, polecam - jest świetne. Ja mocze rodzynki w rumie!0 Kto głosował? | Odpowiedz