Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada mocno czekoladowa"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18244
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2072
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18244
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2072
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Do ciepłej masy dodaj drobno startą czekoladę i przesiane kakao, mieszaj, aż czekolada się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę.
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i żółtka, ubijaj, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do masy, powoli wymieszaj. Wylej na blachę, piecz ok. 25 min w 170°C. Ciepły biszkopt przykryj bawełnianą ściereczką, zwiń, ostudź.
Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Biszkopt rozwiń, posmaruj 3/4 kremu. Ułóż przez całą długość rolady pasek galaretki, zwiń. Roladę posmaruj odłożonym kremem, ozdób owocami i czekoladową posypką.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie