Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada mocno czekoladowa"
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 20
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 98
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 290
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 20
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 98
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 290
Składniki
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Do ciepłej masy dodaj drobno startą czekoladę i przesiane kakao, mieszaj, aż czekolada się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę.
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i żółtka, ubijaj, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do masy, powoli wymieszaj. Wylej na blachę, piecz ok. 25 min w 170°C. Ciepły biszkopt przykryj bawełnianą ściereczką, zwiń, ostudź.
Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Biszkopt rozwiń, posmaruj 3/4 kremu. Ułóż przez całą długość rolady pasek galaretki, zwiń. Roladę posmaruj odłożonym kremem, ozdób owocami i czekoladową posypką.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Desery
Ciastka baranki
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 80
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 491