Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada mocno czekoladowa"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11581
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155084
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11581
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155084
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Składniki
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Do ciepłej masy dodaj drobno startą czekoladę i przesiane kakao, mieszaj, aż czekolada się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę.
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i żółtka, ubijaj, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do masy, powoli wymieszaj. Wylej na blachę, piecz ok. 25 min w 170°C. Ciepły biszkopt przykryj bawełnianą ściereczką, zwiń, ostudź.
Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Biszkopt rozwiń, posmaruj 3/4 kremu. Ułóż przez całą długość rolady pasek galaretki, zwiń. Roladę posmaruj odłożonym kremem, ozdób owocami i czekoladową posypką.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie