Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada ziemniaczana"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1131
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1913
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1131
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1913
Składniki
Do ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, jaja i oliwę. Doprawić dość mocno do smaku i dokładnie wyrobić ciasto.
Kapustę ugotować, odcisnąć i pokroić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, cebulę pokroić, zeszklić. Dusić wszystko, doprawić do smaku.
Masę ziemniaczaną uformować w prostokąt. Ułożyć farsz, zwinąć w roladę, szczelnie owinąć folią aluminiową i przełożyć do blaszki. Piec w temp. 180°C przez 30 minut.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień