Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada ziemniaczana"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3700
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3700
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
Do ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, jaja i oliwę. Doprawić dość mocno do smaku i dokładnie wyrobić ciasto.
Kapustę ugotować, odcisnąć i pokroić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, cebulę pokroić, zeszklić. Dusić wszystko, doprawić do smaku.
Masę ziemniaczaną uformować w prostokąt. Ułożyć farsz, zwinąć w roladę, szczelnie owinąć folią aluminiową i przełożyć do blaszki. Piec w temp. 180°C przez 30 minut.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień