Do góry

Desery Przepis na:

Rolada ziemniaczana

Rolada ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Rolada ziemniaczana"

Składniki

  • 50 dag ziemniaków
  • 20 dag mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz. 40 dag kapusty kiszonej
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada ziemniaczana

Przygotowanie

  1. Do ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, jaja i oliwę. Doprawić dość mocno do smaku i dokładnie wyrobić ciasto.

  2. Kapustę ugotować, odcisnąć i pokroić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, cebulę pokroić, zeszklić. Dusić wszystko, doprawić do smaku.

  3. Masę ziemniaczaną uformować w prostokąt. Ułożyć farsz, zwinąć w roladę, szczelnie owinąć folią aluminiową i przełożyć do blaszki. Piec w temp. 180°C przez 30 minut.

  4. CZAS: około 1,5 godziny

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń