Do góry

Desery Przepis na:

Rydze na maśle

Rydze na maśle

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 70

Sprawdzony przepis na "Rydze na maśle"

Składniki

  • 2 kg małych rydzów
  • 1/2 kg klarowanego masła
  • łyżka soli
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rydze na maśle

Przygotowanie

  1. Rydze dokładnie umyj i posól. Odłóż je na 15 minut, żeby puściły wodę, najpierw blaszkami do góry, a potem blaszkami do dołu – aby woda spłynęła. Osusz je papierowym ręcznikiem.

  2. Rozgrzej masło na patelni. Kładź rydze na mocno rozgrzanej patelni. Dopraw pieprzem. Smaż, odwracając grzyby co jakiś czas na drugą stronę. Podawaj z białą bułką i czosnkowym masłem z natką pietruszki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń