Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16013
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4859
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 655
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16013
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4859
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 655
Składniki
laską cynamonu. Podgrzać do momentu zawrzenia i odstawić z gazu. Zostawić pod przykryciem na 30 minut w celu poprawienia aromatu. W międzyczasie w innym garnku wstawić wodę, posolić, na wrzątek wrzucić ryż, gotować 15-20 minut, odcedzić. Garnek z mlekiem postawić na małym gazie, dodać ryż, podgrzewać mieszając 15-20 minut. Wyjąć skórkę i cynamon. W innym naczyniu roztrzebać zółtka, dolać delikatnie szklankę mleka odcedzoną z puddingu cały czas mieszając. Wlać żółtka z mlekiem z powrotem do puddingu, cały czas mieszając. Podgrzewać bardzo delikatnie jeszcze 5 minut.. Opruszyć cynamonem