Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3269
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3269
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
laską cynamonu. Podgrzać do momentu zawrzenia i odstawić z gazu. Zostawić pod przykryciem na 30 minut w celu poprawienia aromatu. W międzyczasie w innym garnku wstawić wodę, posolić, na wrzątek wrzucić ryż, gotować 15-20 minut, odcedzić. Garnek z mlekiem postawić na małym gazie, dodać ryż, podgrzewać mieszając 15-20 minut. Wyjąć skórkę i cynamon. W innym naczyniu roztrzebać zółtka, dolać delikatnie szklankę mleka odcedzoną z puddingu cały czas mieszając. Wlać żółtka z mlekiem z powrotem do puddingu, cały czas mieszając. Podgrzewać bardzo delikatnie jeszcze 5 minut.. Opruszyć cynamonem