Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka dla dwojga"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Osącz na durszlaku.
Do dużego naczynia żaroodpornego włóż mieszankę owoców morza, wlej oliwę z oliwek, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę szafranu, soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Wyjmij naczynie, włóż makaron. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszaj i ponownie wstaw na kilka minut do piekarnika. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcal.Źródło: Kurier TV