Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka dla dwojga"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Osącz na durszlaku.
Do dużego naczynia żaroodpornego włóż mieszankę owoców morza, wlej oliwę z oliwek, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę szafranu, soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Wyjmij naczynie, włóż makaron. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszaj i ponownie wstaw na kilka minut do piekarnika. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcal.Źródło: Kurier TV