Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z panierowanymi boczniakami

Sałatka z panierowanymi boczniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Sałatka z panierowanymi boczniakami"

Składniki

  • 50 dag boczniaków
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju
  • 20 dag żółtych pomidorów
  • 1 główka sałaty
  • 1 cebula sałatkowa
  • sól
  • pieprz
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • kilka ziaren czerwonego pieprzu
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby umyć, dokładnie osuszyć. Cebulę posiekać, sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Świeże pomidory pokroić. Pomidory suszone odsączyć z oliwy i pokroić w paski.

  2. Grzyby panierować w kolejności: mąka, jajko, bułka i usmażyć na oleju. Pokroić. Wszystkie połączyć, doprawić solą i pieprzem.

  3. Przed podaniem sałatkę skropić lekko sokiem z cytryny lub przygotować sos z oliwy, musztardy i miodu.

  4. : ok. 45 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń