Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Selerowe racuszki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6523
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6523
Składniki
Warzywa obierz, umyj i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż na sitko i delikatnie odciśnij. W misce wymieszaj warzywa z roztrzepanymi jajkami, maślanką, mąką i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Boczek pokrój w małą kostkę. Wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnię i smaż, aż wytopi się cały tłuszcz. Boczek wymieszaj z kurkumą i papryką. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z zieleniną.
Na rozgrzanym oleju smaż średniej wielkości racuszki. Osącz je na papierowym ręczniku. Podawaj posypane boczkiem i tartym serem na listkach umytej i osuszonej rukoli.
Sosik do rukoli
łyżki oliwy zmiksuj z łyżeczką musztardy, ząbkiem czosnku, szczyptą ziół prowansalskich, solą i kilkoma kroplami cytryny.Źródło: Naj