Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda serniczek jest wytworem mojej fantazji,ale wyszedł rewelacyjny! Delikatny,prosty i jak twierdzi rodzinka - rewelacyjny ;)))
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1592
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1592
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
Składniki
Prostokatną blachę (ok. 35 x 25) wyłożyć folią spożywczą. Blaty biszkoptowe dociąć i wyłożyć nimi szczelnie dno blachy. Nasączyć delikatnie syropem z brzoskwiń.
Roztopić nutellę w ciepłej kąpieli i rozsmarować na biszkopcie.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno,ubijając dodać kolejno: cukier puder,mascarpone (po łyżce),sokiem z cytryny i tężejącą galaretkę.
Połowę brzoskwiń pokroić w paseczki i rozłożyć na posmarowanym czekoladą biszkopcie.
Wlać masę serową do blachy.
Rozpuścić drugą galaretkę w 400 ml wrzątku i dobrze ostudzić.
Serniczek dowolnie ozdobić pozostałymi brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką. Wstawić na noc (niestety... ) do lodówki - wtedy ciasto nabierze smaku.
SMACZNEGO!