Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 95
Dodano: 06.03.2008
Odsłon: 25341
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
masło rozpuszczamy, studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami. Taka masą wykładamy spód blaszki(tortownica 27cm). Na czas przygotowania masy serowej spód wkladamy do lodówki.Mieszamy ser z jajkami i cukrem waniliowym, nastepnie dodajemy smietane a na koniec rozpuszczona w kapieli woden czekolade.Powstałą mase wylewmy na spód. Blaszke przykrywamy folia aluminowa. I siup do piekarnika 170 stopni na 40 minutek. Wierzch proponuje posamrować kwaskowatym dżemem u mnie wisniowy a nastepnym razem bedzie malinowy.Jak dla kogos za mało slodkie mozna opruszyc starata biała czekolada:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 26 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
do masy serowej nalezy dodaÄ� budyÅ� waniliowy, wtedy nigdy nie wyjdzie wodnisty4 Kto głosował? | Odpowiedz

devi 06 marca 2008Zgłoś do usunięcia
kwaśna śmietana0 Kto głosował? | Odpowiedz