Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty jak obłoczek, rozpływa się w ustach. Przepis na tortownicę 24 cm
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 105
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 105
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Nie podaję przepisu na spód, bo każdy ma swoje preferencje. Można robić na herbatnikach, biszkoptach lub kruchym cieście. U mnie sernik został zrobiony na pokruszonych herbatnikach (150 g) wymieszanych z rozpuszczonym masłem (0,5 kostki).
Żółtka ubić do białości z cukrem, budyniem, proszkiem do pieczenia i zapachem cytrynowym. Masło rozpuścić i lekko przestudzone połączyć z żółtkową masą. Dodać ser z wiaderka i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i bardzo delikatnie połączyć z serową masą. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Ciasto bardzo rośnie. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Udekorować wg uznania.