Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4478
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26319
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1591
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4478
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26319
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1591
Składniki
Mąkę połączyć z posiekaną nożem margaryną. Następnie dodać żółtka , cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażarki. Resztą wylepić formę.
Śmietanę i jogurty ubić z cukrem , dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno , a następnie dodać do całości. Wymieszać. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta ( kruszanka może opaść na dno , ale na spodzie również dobrze smakuję). Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.