Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425179
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425179
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Mąkę połączyć z posiekaną nożem margaryną. Następnie dodać żółtka , cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażarki. Resztą wylepić formę.
Śmietanę i jogurty ubić z cukrem , dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno , a następnie dodać do całości. Wymieszać. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta ( kruszanka może opaść na dno , ale na spodzie również dobrze smakuję). Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.