Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest na spodzie ciasteczkowym, z masą mascarpone, nasionkami chia, udekorowany truskawkami i galaretką cytrynową. Lekkość i delikatność sernika zaskoczy niejednego łasucha.
Herbatniki rozdrabniamy na piasek. Dodajemy roztopione masło i mieszamy do uzyskania efektu mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i wstawiamy do lodówki.
Mleczko kokosowe przelewamy do miseczki, wsypujemy do niego nasiona chia, mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników.
Żelatynę dobrze rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
Kremówkę dobrze schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, schłodzony puddnig chia, ekstrakt waniliowy i wystudzoną żelatynę. Miksujemy krótko na najwyższych obrotach miksera.
Masę przekładamy na spód herbatnikowy w tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.
Truskawki myjemy, obieramy i kroimy. Układamy na masie serowej lekko je dociskając i wstawiamy z powrotem do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody i wlewamy 250 ml. zimnej wody. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Wystudzoną galaretkę przelewamy na truskawki.
Sernik wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 h.
Sernik z galaretką agrestową. Polecam.
Odsłon: 1983
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 188
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 55
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 119
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 99
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 188
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 55
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 119
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 99
Składniki
Herbatniki rozdrabniamy na piasek. Dodajemy roztopione masło i mieszamy do uzyskania efektu mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i wstawiamy do lodówki.
Mleczko kokosowe przelewamy do miseczki, wsypujemy do niego nasiona chia, mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. Żelatynę dobrze rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę dobrze schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, schłodzony puddnig chia, ekstrakt waniliowy i wystudzoną żelatynę. Miksujemy krótko na najwyższych obrotach miksera. Masę przekładamy na spód herbatnikowy w tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.
Truskawki myjemy, obieramy i kroimy. Układamy na masie serowej lekko je dociskając i wstawiamy z powrotem do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody i wlewamy 250 ml. zimnej wody. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę przelewamy na truskawki. Sernik wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 h.
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 54
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 634